top of page
Inya1.jpg

RL1 RL2 North Sheltie's Cognac N Cream 
"Inya"

 

Inya er resultatet av en årelang drøm om enda en sheltie. Da vi kjøpte oss hus sommeren 2012 fikk jeg endelig muligheten til å skaffe meg enda en hund. Jeg har sett rundt hos mange oppdrettere, men enten gikk tispene tomme, ellers så ble det ikke født tisper, eller så var ikke kombinasjonene riktige for meg. Men i desember 2012 ble det født et lovende kull hos kennel North Sheltie, og der var det endelig en tispe til meg.

Så 8. februar 2013 satte jeg meg på flyet til Harstad og hentet hjem vårt nye familiemedlem.

 

Inya har hele veien vært en veldig enkel og ukomplisert valp, særlig om jeg sammenligner henne med Ganzie. Ganzie var et lite mareritt når hun var valp, veldig krevende og krevde mye oppmerksomhet hele tiden. Inya derimot kan fint finne på ting på egen hand, og er generelt veldig kreativ. Det hender at jeg ikke er like begeistret for den kreativiteten, særlig ikke når det består i å gnage på vinduskarmen (takk for den, Inya) og demontere verandadekket.  

Hun takler nye ting og nye miljø veldig fint, og tar det meste på strak labb. 
Hun er veldig lettlært, og uhyggelig intelligent. Hun trenger ikke mange repetisjoner før hun skjønner hva jeg mener. 
Men hun er sta som bare pokker, hun gjør det hun vil, når hun vil, som hun vil. Om vi trener, og hun mener hun får for lite belønning, eller bare blir lei, så får jeg høre det. Hun er nordlending, og vi liker å høre stemmen vår. Hun er jo grei sånn, hun bjeffer bare om hun er opphisset eller glad, eller bare kjefter på meg fordi jeg er teit, og hun er jo som regel alltid glad eller opphisset. Så ja, "litt" lyd i blant. Men hun er herlig!
Hun har mye lek i seg, noe jeg har gjort mitt beste for å beholde og utvikle videre, til bruk i lydighetstrening. Hun er en veldig morsom hund å jobbe med, for hun gir alltid 110% i alt hun gjør, hun er ingen hund som gjør noe halvveis, på godt og vondt. 
Inya er et råskinn, og selv om det ikke har blitt så mange konkurranser på oss har hun allerede RL1 og Rl2-tittel, samt en fin 3.premie fra hennes første forsøk på lydighetsbanen.  
På grunn av covid-19 og løpetider har det dessverre blitt lite stevner det siste året, men vi håper å få vist oss på banen et par ganger i år.

Født: 12.12.2012

Rase: Shetland Sheepdog
Tittel: RL1 RL2

Mor: North Sheltie's Born To Shine

Far: S FIN UCH SW -10 Rannerdale Oliver Twist
Farge: Sobel

HD: A
AD: A

Øyne: Mild CRD (go normal), noen feilstilte øyehår

Oppdretter: Kennel North Sheltie

 

Rallylydighet: 3 x 1.premie kl 1 (RL1-tittel)
3 x 1.premie kl 2 (RL2-tittel)

Eksteriør: Exc m/CK, 2.btk, 2 x CERT
3 x res cert
BIR Junior

3 x BiR Valp

1 x BIM Valp,

2 x BIG Valp 

1 x 2.BIG Valp

2. BIS Valp

3.BIS Valp

 

DSC_0071.jpg
bottom of page